Nykvarns kommun har drygt 11 000 invånare i skärningspunkten mellan den växande Stockholmsregionen och den dynamiska Mälardalen, 30 minuter från Stockholms city. Sedan Nykvarn blev egen kommun för 20 år sedan finns det ett driv på alla nivåer. Genom engagemang, nyfikenhet och samverkan tar vi ansvar för att göra kommunen till en bra och trygg plats att bo och verka i. Vi är en liten kommun. Det är vår styrka.
Med över 700 anställda är kommunen största arbetsgivaren. Här får du som medarbetare möjlighet att vara nära besluten och arbeta över gränserna för att tillsammans bygga ett hållbart samhälle. Vi har alla ett gemensamt ansvar och det du bidrar med gör skillnad på riktigt.


VA är en av sju avdelningar inom Samhällsbyggnadskontoret, de övriga är Plan- och Projekt, Bygglov, Miljö, Trafik-Gata-Park, Avfall och Fastighet.
Då kommunhuset håller på att byggas om har Samhällsbyggnadskontoret flyttat till tillfälliga lokaler i Nykvarns centrum. Kontoret ligger bara några minuters gångväg ifrån tåg och bussar. Trots tillfälliga och lite trånga lokaler så råder ett mycket trivsam arbetsklimat på Samhällsbyggnadskontoret.
VA-enheten är en liten administrativ planerings- och beställarorganisation bestående av fyra medarbetare - VA-chef, VA-assistent, Abonnentingenjör och VA-ingenjör.

VA-driften ligger under Nykvarnsbostäder (NYBO), tillsammans med Gata/Park m.fl.
Enheten arbetar i huvudsak med allmänna VA-frågor såsom anslutningar, verksamhetsområden, taxefrågor, VA-juridik, investeringar, förnyelseplanering och utredningar.

Vill du vara med och utveckla framtidens Nykvarn? Vill du planera nya bostadsområden, arbeta för ett hållbart Nykvarn eller vara med i spännande infrastrukturprojekt? Inom Samhällsbyggnadskontoret får du kolleger som brinner för att utveckla Nykvarn.

Nykvarns kommun söker

VA-ingenjör

(ref.nr 13:2020:3)

Arbetsuppgifter

Du kommer att driva förnyelsearbetet samt tillse att nödvändiga utredningar och förstudier genomförs för utvecklingen av Kommunens VA-försörjning. Du kommer också delta i kommunala projekt och svara för VA-frågor och interngranskning i detaljplaner och exploateringar. Arbetet innebär kontakter med invånare, markägare, andra avdelningar, drift och projektörer/projektledare, entreprenörer och myndigheter. Du kommer också ansvara för ledningskartverket i VA-banken och hantera utlämning och uppdatering av handlingar/data samt relationshandlingar. En viss fakturahantering kommer också förekomma. Du blir enhetens tekniska expert och en viktig kontakt för driften.

Kvalifikationer

Vi tror att du har teknisk utbildning på högskolenivå och har efter examen arbetat inom kommunal eller bolagiserad VA-verksamhet. Du bör ha goda datakunskaper och gärna erfarenhet ifrån ex. CAD/GIS verktyg. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper men önskvärt är minst tre års erfarenhet inom området. B körkort fordras.

För mer information, ring:

  • Dan Godman, Chef. Telenr: 08-55501093

Anställningen

Anställning Tillsvidare från och med enligt överenskommelse .

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Ansökan

Din ansökan ska ha kommit in till Nykvarns kommun senast den: 2020-02-19


Visa annons som pdf